Monday Morning Mail 1/18

29 januari, 2018 | Kategori: Monday Morning Mail

God morgon. Varmt välkommen till en ny säsong med oss. Vi avslutade 2017 i högt tempo och inleder 2018 på samma sätt. Med andra ord har vi mycket att berätta i våra nyhetsbrev. Hoppas du vill hänga med! Nu kickar vi igång det vi hoppas ska bli ett nytt roligt rekordår!

Nyköpings kommun satsar på iipax archive

Redan i förra numret, då vår vd summerade 2017, gavs det en hint om en av våra senaste affärer – nämligen att vi har tecknat avtal med Nyköpings kommun avseende ett e-arkiv. Avtalet omfattar vår produkt iipax archive som tjänst med tillhörande konsulttjänster.

Nu kan vi se fram emot ett riktigt spännande samarbete. Det här är ett projekt som inte bara skapar ett digitalt stadsarkiv, utan också en central funktion för informationshantering och informationsåtkomst för kommunen och dess invånare. Med andra ord är det – precis som vår kund har formulerat det – ett ”extra högprofilerat projekt”.

Vi är oerhört stolta över att Nyköpings kommun nu är en av många kommuner som efter noggranna utvärderingar har valt iipax archive. Användarvänligheten och den omfattande funktionaliteten i produkten har betonats extra, vilket är ett bra ett kvitto på den framgångsrika produktutveckling som ständigt pågår. Med iipax archive som tjänst får våra kunder en långsiktig lösning med bland annat säkerställd drift och trygg säkerhetskopiering.

Vi ses väl på Arkivforum 2018!

Vi är många som ser fram emot Arkivforum 2018 – Sveriges ledande konferens inom e-arkiv och informationshantering. I år ses vi den 14-15 mars på Rival i Stockholm. Intressanta talare kommer att delge oss senaste nytt och erfarenheter kring hur man lyckas med förvaltning och leveranser till e-arkivet. Det kommer även att vara ett fokus på informationssäkerhet och högaktuella GDPR, den nya dataskyddsförordningen. Vi på Ida Infront är guldsponsor till Arkivforum, så självklart möter du oss där. Kontakta oss gärna i förväg om du vill att vi tar ett personligt möte. Då kan du maila bertil.thunberg@idainfront.se. Läs gärna mer på arkivforum.se.

Januari börjar gå mot sitt slut och vi kan se fram emot en härlig sportlovsmånad. Vi hörs i februari igen! Ha det så bra till dess!


Möt våra nya medarbetare!

Välkommen Johannes Hansen, Linköping….

 • Vad gör du på Ida Infront?
  Min titel är IT Operations specialist. Jag är del av det interna teamet som ser till att IT fungerar på kontoret.
 • Beskriv dig själv med tre ord.
  Skojfrisk, glad, nörd.
 • Vad gör du helst när du inte jobbar?
  Renoverar hemma, snickrar, leker med hemautomation och datorer.
 • Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?
  Jag ser mest fram emot att bygga om och utveckla den interna IT-miljön. Det ska bli spännande att utmana sig själv till att lära sig många nya saker.

… och Ellen Fredriksson, Linköping

 • Berätta vad du arbetar med.
  Jag har sedan den 8 december arbetat på Ida Infront som ekonom och kommer att ha huvudansvaret för redovisningen på Svenska ITKompanion, Evitbe samt Canella.
 • Beskriv dig själv med tre ord.
  Rolig, ordningsam och engagerad.
 • Vad gillar du att göra på fritiden?
  När jag inte jobbar tycker jag om att träna, läsa och spela spel.
 • Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?
  Jag ser fram emot att arbeta i ett börsnoterat bolag som kännetecknas av expansion. Det blir en ny utmaning efter att ha arbetat med fastigheter och bostadsrätter i flera år.
Dela nyheten:
Skriv utSkriv ut